Сътрудничество с фирма „Гален-Н“

Фирма „Гален-Н” е един от най-големите производители на етерични масла от българска роза, лавандула, лайка, маточина и др. Фирмата е признат производител на продукти на едро, производител и износител на етерични масла, флорални води, конкрети, абсолю, АФС и сухи фармацевтични екстракти, които са със световна известност. 

Фирма „Гален-Н“ ЕООД е наследник на най-голямата дестилерия за производство на розово масло. Намира се в с. Зелениково, обл. Пловдив, България и е основана още през 1957 г. Благодарим на управителите и екипа на компанията, че отвориха вратите на производствената база за научния колектив. Със съдействието на високите професионалисти, които не пощадиха от времето си, се запознахме в детайли с високотехнологичното производство.

От началото на проекта до сега са реализирани вече три посещения, в които бяха събрани отпадъчни материали от преработката на Римска Лайка (Anthemis nobilis), Лавандула (Lavandula angustifolia) и Дамаска Роза (Rosa Damascena), които ще послужат за научните разработки заложени в задачите на проекта.